you are lucky number~~

free counter

Monday, 12 April 2010

wedges lagi!!!


yeahh kali nieh bwat lg skaly wedgess....
arituh bwat skaly ng
chicken chop so da pnya rsa tenggelam...sbb focus kat ayam tuh...
huhuhuhuhu
jum layan bahn2 da~~~~


bhan2nyaaa~

4 biji kentang (di potong berbaji)
2 sudu teh serbuk lada hitam (wanie gna lada hitm ajishio)
1 sdu teh serbuk cili
1 bj telur puteh (dikocok)
tepung gandum untuk salut
garam secukup rsa


car2nya


1.kentang dibersihkan dengan air suam untuk buang kotoran dikulit. setelah bersih, potong berbaji. kulit kentang tak perlu dibuang.
2.Rebus kentang bersama sedikit garam hingga empuk. Setelah empuk, angkat kentang dan toskan.Tunggu hingga agak suam² sedikit.
3.Selepas itu, satukan serbuk lada hitam dan serbuk cili di dalam plastik. Masukkan kentang tadi dan goncang² sehingga kedua² serbuk tadi bersalut dengan kentang.
4.Kocok telur putih, tak perlu sampai kembang. Masukkan kentang satu demi satu ke dalam telur 5.kemudian salutkan pula dengan tepung sepenuhnya.
6.goreng dengan api perlahan hingga keemasan.


No comments: