you are lucky number~~

free counter

Saturday, 31 July 2010

award dri opah




Terima kasih kawan!!..saya memang kuat makan!!..Semuanya kerana saya di lahirkan dengan tangki perut yg agak besar kowt sbb tuh la sya chubby kowt...lagi 1 saya mmg suka maen masak2 kalo x percya cuba view entry2 yg lepas2..kbnyakkan pasal resepi.....lpas masak sape lag nk makan kalo bukan sya kan!!!!!sooo opah mmg hebat la sbb bg award nieh kat sya...terharu seyhhh...=DDD

nieh syarat2 yang opah tetapkn untuk dpat award nieh...=D
:
:
:
:
:
:
:
sblum tuh opah ada bg syarat-syarat tw.....
syarat2 adalah seperti berikut 
**wasiat dri opah neih**

PEMBERI AWARD
1. pass award ni pada sape2 cuu rasa blog mereka ada aura kuat makan. diulang..ade "aura kuat makan"..tak kesah berapa orang pun..rase-rase orang tu kuat makan...bagi kat die ok...sila paham, blog yang ade aura kuat makan tau.!!

2. Bila dah bagi...cucu mesti cakap cmni:
Tahniah kawan!!..kamu adalah seorang yang kuat makan!!

3. Untuk setiap orang yang cucu bagi tuu..mesti bagi tau SATU sebab-sebab kenape cucu dapat rasakan aura kuat makan die tu..paham kannn :)..



PENERIMA AWARD
1. Mesti cakap cmni:
Terima kasih kawan!!..saya memang kuat makan!!..Semuanya kerana_________________!!!


2. Haaa..tempat kosong tuuu..cucu isikan dengan ayat ayat terbaik yang cucu nak ckp okiee..(opah galakkan cucu cerita apa-apa bekenaan dengan feveret makanan cucu atau ape-ape je lah yang menarik..panjang-panjang pon xpe tau!!)






Saturday, 24 July 2010

lagu yg menaikkan semangat...**some positive thinking**

lagu tuh bertajuk NEVER SAY NEVER
by justin bieber...
bla tgok n hayati lirik nieh mcm kena ja
untuk org yg xbersemangt or org yg selalu negetive thingking...
x caye jum bce lirik tuh sambil dgr lgu neh...


You see I never thought that I could walk through fire
I never thought that I could take a burn
I never had the strength to take it higher
Until I reached the point of no return

And there's just no turnin back
When your heart's under attack
Gonna give everything I have
It's my destiny

I will never say never (I will fight)
I will fight till forever (make it right)
Whenever you knock me down
I will not stay on the ground
Pick it up, pick it up
Pick it up, pick it up (up up up...)
And never say never (ne-never say never x3)

I never thought that I could feel this power
I never thought that I could feel this free
I'm strong enough to climb the highest tower
And I'm fast enough to run across the sea

Cuz there's just no turnin back
When your heart's under attack
Gonna give everything I have
Cuz this is my destiny

I will never say never (I will fight)
I will fight till forever (make it right)
Whenever you knock me down
I will not stay on the ground
Pick it up, pick it up
Pick it up, pick it up (up up up...)
And never say never

WANIE NEVER SAY NEVER oke!!!!!!!
u can do it although there might have an obstacle.....

Friday, 23 July 2010

Home Sweet Home


WAhhhhhh harini i sampai rumah dgn jayanya......
hihihihihi
trime kasih yerr diucapkan kpd MAk ng Bapak 
sbb sudi amik i dri ipoh tuh blik ke alor star!!!!
**mcm nk bwat ucpan la pulok**
bestttt kowttt bley blik rumah!!!!!!!!!
mmg la mcm mengada2 bla nk blik rumah mak ayah yg jemput tp nk bwat 
mcm mna kan bapak yg dgn rela hati nk amikk
sbb anak kesayagn dia nieh **HOMESICK**
KAH KAH KAH wanie matzin mmg mengada2..hihihihihi
tp xkesahh sbb i sgt sukerr boley blik umah walopun 2 hari jerr....=(


p/s sorry yerr kpd sape2 yg jln2 kat blog nieh n tggalkn jejak kaki tp i xbg feedback....
bzz skett latelyy niehhh....

Monday, 19 July 2010

i'm sorry

entry kali nieh officially untuk AMILIA ATIQAH
sory bebeh  aku xletak gmbar unk
sbb aku on9 pown kat tmpat yg serba kekurangan nieh....=((
tp kan aku xpenah lupa unk kowttt.....
sori amyyy aku xwishh burfday unk aituh...sbb aku bz skett..
ari khamis arituh...aku tgh packing before p pangkorr...
tp mlm tuh aku lpa nk wishh..
tp betol2 weyhh time packing tuh aku rindu packing time kita nk p
kem bukit wang  duli2...time tuh aku satu blik ng unk...
kita packing ikot dan ja....pastuh xera ajaq kita packing gulung2 tuh..
igt dak????????

AMY CULLEN I LAP U.....
p/s org laen xpyh bca pown xpa ok...=D
entry kali nieh berunsur peribadi sket...
eceh poyo jer ayat...

Monday, 12 July 2010

life is a testt....


okeh dri mna datangnya idea untuk tajuk entry neh???
hurmmmmm tajuk nieh dapat time orentasi td..
mmg hidop aku skrang nieh penoh dgn dugaann....
kalo kampus mmg aku xkesah tp bla sebut HOSTEL terus aku xlalu mkan....
tp seyes bla pikir pasal hostel
tekak terus rsa loya n then perut rsa x selesa langsung!!!!!!
 nak taw dak dugaan kat hostel niehhh???
first : bgun awal pg pkol 5.30 ok...tggu pnya tggu skly xdak airr!!!!!!!!!!!!!!!!
OH MY GUCCCIIII.....

second :: td petang dh nk dekat2 maghrib BLACKOUT oke.........

third :: exam pada hari kedua masokk...nseb baek tlis essay ja....=P

tp aku tabh ok x nages pownnn....hihihihihihi


ok la enough for today.....nnty sambung lg k.....
RINDU UMAH SGT2!!!!!!!!

Saturday, 10 July 2010

Far far Awayy~~


i'm going to start my study....n tomoorow i will leave
my home n my lovely 'JELAPANG PADI'
Oh My Gucci i can't imagine that.....
i'll start my new life as a university student....almost 7 month i jus 
makan tido ja kat umah.....so relaxxx...no stresss!!!!
sure i'm gonna misss this life....=(

BUBYEE BLOGG..nnty free wanie updates..
tp sure la dh xdak pasal recepi...huhuhuhuhuhuhu

***harap maaf gaya penulisn kali nieh agak gedikzz sket...***
hihihihihihi

Monday, 5 July 2010

meng'interview' lanun...**must read sengal kowt**

LOKASI ::: pejabat pendaftaran lanun...
MASA ::: 11.60 tengah hari..

seorang lelaki yg kudung kakinya, tanagn bercangkuk dan bermata satu hadir dalam temuduga untuk menjadi lahun..

PENEMUDUGA : bagaimana kaki kamu boleh kudung??

LELAKI : cedera ketika perang dunia..

PENEMUDUGA : kenapa tangan kamu bercangkuk??

LELAKI : terpotong semasa berlawan dengan pisau besar..

PENEMUDUGA : mata kamu pula??

LELAKI : pada suatu hari ketika hujan saya mendongak ke langit, lalu ada seekor burung menjatuhkan tahinya kemata saya.

PENEMUDUGA : adakah kerana itu mata kamo rosak dan tinggal sebelah??

LELAKI : bukan itu sebabnya, mata saya terkeluar selepas menggunakan cangkuk untuk menyapu tahi tersebut...

p/s KAH KAH KAH...menggong btol......=D

Sunday, 4 July 2010

FAKTA MENARIK part 2..

1. Ikan yu kehilangan gigi lebih dari 6000 batang setiap tahun, dan gigi barunya tumbuh dalam masa 24 jam sahajaa...


2.seorang lelaki kehilangan 40 helai rambut setiap hari, manakala wanita kehilangan 70 helai rambut setiap hari..


3. Saat Titanic karam, 2228 orang di dalamnya. Hanya 706 orang sahaja yang terselamat..


4. Kita tidak boleh menjilat siku kita sendiri.....
p/s cuba try...=P


5.siput boleh tidur selama 3 tahun...

Saturday, 3 July 2010

AWARD...


1. Anda mesti memuji si pemberi award
huk3 mcm xikhlas jer bg award nieh En.kokus nk kena puji2 plak...hiihihihihi
ok first nk ckap thanx kat En.kokus sbb sudi bg award nieh..
pastuh nk memuji dia plak...hurrmmm +___+
sebenarnya kan en.kokus niehh sgt lah baeekk ati...hihihi
nk tw sebab apa?????
dia suka sharing...sbb arituh dia cerita pasal download drama n movie
japan pastuh wanie pown xnpa segan silu mintak la link dia download kat mana...
pastuh dgn bermurah hatinya dia pown bagi.....ishh2 baek benor budaknyerrr...
**KAH KAH KAH KAH**

p/s en.kokus..wanie puji ikhlas niehhh sila kembangkan diri anda..0_o

2. Sila beri award ini kepada 10 blogger yang lain
aloooo bab nieh yg paling lemah niehhh....
ok2 try crik jgk..
mari kita lihat siapa yg kenaa~~


kepada yg di tag nieh selamt lah yerr..soklan 1 tuh xpuji pown xperr...
kalo puji lg bagoz...KAH KAH KAH
=DDD

3. Anda mesti beritahu kepada 10 blogger tadi.
patik menjunjung perintah..=P

4. Bagaimana anda digelar blogger yang best?
Kena tanya orang yang duk melawat blog aku la....^_^
p/s en,kokus pinjam jawapn yerr.....




Friday, 2 July 2010

FAKTA MENARIK...

tiba2 ja aku minat bca fakta2 menarik nieh
myb sbb kadang2 lwak kwot...
kadang2 bwat kita rsa kagum ng fakta tuh...kalo tgok status aku kat fb 
mmg sejak 2 3 hari nieh status tuh pasal fakta ja..
hihihihihihi my it will annoy other person but ""that's my fb account not urs"
niehh nk bg sikit fakta jum baca....

 1.kalajengking  boleh dibunuh dengan  menyiramnya menggunakan cuka. bila terkena cuka, kala jengking akan marah dn menyengat dirinya sendiri.
 

2.pada tahun 1830-an, sos tomato dijual sebagai ubat..
 

3.Jika anda bersin terlalu kuat, anda dapat meretakkan tulang rusuk. Jika anda cuba menahan bersin, anda menyebabkan pembuluh darah di kepala dan leher pecah, dan menyebabkan kematian. Jika memaksa mata anda terbuka sewaktu bersin, mata boleh keluar dari tempat asalnya..


3.Dalam satu titis air mengandungi 50 juta bacteria...


4.Lobster boleh hidup selama 100 tahun..

5.gajah satu-satunya haiwan yg tidak boleh meloncat..



ok tuh ja untuk hariniee..esok2 wanie bg lagiii....

AWARD =D


Oraittt bebehh..i dpat tag nieh dri AGIE.
thanxx yarhhh...
jum2 jwb tag nieh...=))


1.Apa nama blog dan knape letak nama itu?
blog nie nma love cooking + sweet memory....
love cooking bcozz'
 i suka masak....then lepas i masak i post la recepi or picture
food yg i masak tuh....walaupun xchantek sgt pictures tuh tp i puas ati.....hee~~
sweet memory sbb
selain resepi i jgk post pasal sweet2 memory yg xley dilupakan..
hhihihihihi

2.apa nama URL dan dari mana datangnya idea 2??
xpayah pikir pnjg2 letak jerr nma sendiri....=DD

3.apa method dlm tulisan anda?
masakan~~


4.pernah terasa nak hpuskan blog?ape sebab musababnya?
penah jgk la sbb time mula2 dulu mmg xdak follower...
huhuhu sedayhhh wooo....
tp skrg niehh rsa tuh mmg dah xdak laaa...=DD

5.pernah ahli keluarga anda bc blog anda?
yeahh sure...kakak2 i pown ada blog..

6.apa perasaan anda bila ada org kta blog anda buruk sdangkan org lain kata blog anda cntik?
sure laa rsa geramm kan..sbb kita mmg bajet blog kita chantekkz kann..hee~~

tp ignore jah org cmtuh sbb ''this is my blog not urs"

7.bila blog anda diberanakkan?
alhamdullilahh selamat di lahirnkn.....27 february 2010


8.siapa org pertama yg tau blog anda?
along 

9.apa perassan anda bila org berkata ttg blog anda di sekolah?
dh x skola laa...soo no heart feelin'


10.10 org seterusnya ditag
open untuk semua yg lalu sini...=D