you are lucky number~~

free counter

Wednesday, 23 November 2011

Cendawan Goreng Tepung


Senang ja nk buat cendawan goreng nie..
bahan-bahan yang kena ada pown ikut suka hati ja kuantiti dia..
nk hidang kan mcm2 cara..ada orang makan dengan nasi
ada orang cicah dengan sos
ada orang cicah ng mayonis
nenek suka makan cicah sos ng mayonis...sedapp gilosss..
tambah pulak hujan2 nie kan makan panas2...bess giloss~~
jum la tgok resepi

Bahan-bahan

300g cendawan tiram (di carik-carikan dulu)
tepung goreng kentucky (alaa yg spicy tu)
2 biji telur
minyakk secukupnya (goreng cara deep fry)

Cara-cara

1. Basuh cendawan kemudia toskan.
2. Pukul telur dalam mangkuk besar skit yang muat dengan saiz cendawan2 tu...
3.Pastu masukkan cendawan yg dah ditos tadi...Gaul sampai rata
4. Masukkan tepung sehingga semua cendawan tersalut..lagi banyak lagi bagus..=)
5. Goreng dengan cara deep fry sehingga cendawan kekuningan..
6. Angkat dan toskan minyakkk..pastuh bole la MAMAM....


2 comments:

ann said...

hmm.. ann xpernah pulak try guna tepung kentucky.. byk sgt brand guna nama tu.. ann bias pakai yg seri aji ori.. sedap le jugak.. xdan hidang atas meja.. licinnnnn...

NENEK SIHIR said...

nanti sy nk try pakai tepung sari aji plak...=))