you are lucky number~~

free counter

Wednesday, 25 July 2012

Ayam Kunyit Jerr...

Assalamualaikum
Dah lama sangat tak tulis blog nie rasa kekok plak.
Rasanya masih tak terlambat untuk mengucapkan
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK
semoga ramadhan kali nie lebih baik dari yang lepas.
Insyaallah 

Okey lah harinie nenek nak share resepi yg mudah ja
semua orang pernah buat
tapi saja nak banyakkan entry..hahaha
Tapi mungkin resepi simple macam nie bole bagi idea kepada 
sesetengah orang untuk masak kan especially orang bujang..*point my finger on my face*
maklumla bulan puasa kadang-kadang nak makan pown jadi masalah sebab
banyak sangat makanan sampai jadi konfius
untungla kita rakyat Malaysia banyak makanan..


Here is the recipe

Bahan-bahan
ayam secukupnya (potong kecil2)
kunyit serbuk secukupnya
1 sudu besar serbuk kari
garam secukupnya
kacang panjang secupkupnya
carrot secukupnya
1 labu bawang besar
1 batang serai
Minyak untuk mengoreng

Cara-cara
1. Gaulkan ayam bersama kunyit, garam dan juga serbuk kari.
2. Kemudian goreng ayam dan serai dalam minyak secukupnya sehingga masak.Minyak tak perlu banyak sangat kita kan mengamalka gaya hidup sehat..=)
3. Campakkan carrot, kacang panjang dan bawang besar. Kemudian goreng sehingga tahap yang kita suka kalau nenek suka yang ranggup2 sket...